marți, 4 ianuarie 2011

Negoiu - Revelion 2011

Revelion 2011 - Cabana Negoiu 1540 m


De data asta alegerea nu a fost grea, intotdeauna voi alege muntele! chiar si de revelion. Pana anul trecut (cand facusem la Balea), revelionul meu era ceva de genul: 5 zile de baut, si chefuit intr-o cabana. Au fost multe de genul asta si frumoase, dar parca era deja prea mult ... trebuia o schimbare. Asa ca iata-ne pentru pentru a doua oara la munte de rev. Noroc cu Florin, care ne-a facut rost de locuri la Cabana Negoiu - Muntii Fagaras. Optiunile nu erau multe: dupa organizarea esuata pentru Straja, mai ramanea Balea din nou, Concertul din Piata Mare - Sibiu sau vechii prieteni din Toplita - din nou cabana, chef ...

Cabana Negoiu 1540 m alt.

Prima zi aveam obiectiv foarte clar!: sa ajungem la cabana cu toate bagajele, (stiam ca este un urcus luuuung si anevoios) si de data asta nu am mai facut gresala sa caram prea multa greutate.
Eu eram o patisem in prima tura in Fagaras, in care am urcat in creasta pe acest traseu (Porumbau de Jos - cabana Negoiu) si unde la cabana am aruncat / donat / renuntat la chestii de genu: ceaun, lanterna ruseasca cu 3 baterii, lampa cu carbit, extra sac de dormit, PET de 2l de visinata, cartofi :). Nu stiam noi cu ce se manca muntele de altitudine pe atunci.

Odata ajunsi, ne-am cazat, am halit si a urmat o seara lejera de wist, yatze si socializari cu oamenii de munte de prin cabana, care ma bucur mult ca i-am cunoscut, si cu care sper sa ne mai facem iesiri impreuna.
Oamnei de munte :)

A doua zi a urmat o tura superba: Cabana Negoiu ->Vf. Negoiu 2.535 m
Participanti: multi, peste 30 de persoane ... nu stiu cati au ajuns pe varf, dar nu asta conteaza, e bine ca am fost multi, m-a impresionat mult Bogdan din Valcea care urca saracau in niste ghete de vara, Bogdane de ziua ta o sa-ti iau din targ niste plastici anii '80, genul aia eftin si bun!

Echipa, gata pentru Vf. Negoiu!

Mada

Regrupare in creastaVf. Serbota, Scara, Ciortea si Suru in spate ...
Ultima panta catre vf ... inclinata rau
Lacul Vidraru vazut de pe Vf. Negoiu

Moi ... on za summit

Poza pe Vf. Negoiu - creasta W-> Negoiu:Suru in spate


Seara ne-am intors cu totii obositi, dar fericiti, facusem o tura faina, vremea foarte buna, urma seara de rev! care din pacate nu incepuse chiar bine, niste cabanosi groaznici la gust si muzica proasta ne-au facut sa stam lipiti pe scaune si sa carcotim ...
Apoi parca totul s-a schimbat, totul incepuse cu o ciorba buna de vacuta si friptura x 3 portii (a unora care s-au dus deja la somnic). De la desert imi luasem gandul cand am primit un baton Lion, inainte de felul 2 ... :(

Cam asta o carat magarusu ... pt fiecare din cei ~100 de oameni

Dupa haleala am scapat si de muzica proasta ... multumim celor care ne-au salvat ... nu ii cunosc, dupa care am dat drumul la Casino: jocuri de carti fel de fel ... mima, etc. Pe la vreo 6 dimineata hoatarasc ca ar fi bine sa ma retrag, mai ales ca era anuntata tura pe Vf. Serbota 2331 m la care vream sa particip neaparat. Ajung in camera, ma cocot in patul supraetajat si somn ... nu inchid bine ochii, deschide usa Stefan: Ba Adi, nu ai o pereche de carti? Ba da am, stai ca vin si eu cu voi ... s-a lasat cu un rentz luuung de 36 de jocuri care s-a incheiat pe la 8 jumate dimineata.

A treia zi ma trezesc bineinteles cu un soare cu dinti la geam, am jurat ca nu mergem nicaieri in ziua aceea deoarece dimineata cand m-am pus la somn era ceata ...
Asa ca ,trezirea ! dupa nici 3 ore de somn :) urmeaza Vf. Sebota 2331 m


Vf Negoiu vazut din muchia Serbotei

Strunga Ciobanului in centru si Vf. Negoiu in dreapta

Muchia Serbotei

Summit!

Eu cu Mada pe Vf. Serbota

Echipa pe Varf.!
Coborand catre marea de nori

A iesit foarte bine revul 2011, mai ales ca am reusit sa urcam si in creasta, profitand de vremea buna. Din cele 5 ture facute iarna pe Fagaras, este prima oara cand vad si eu ceva peisaj, panorame. Am castigat si niste noi prieteni ... un inceput de an promitator!